Lüks iletişim konusunda uzman bir iletişimcisiniz. Sizce lüks nedir?

Genel kavramların dışında, ben lüksü zamanın değerini bilme becerisiyle ilişkilendiriyorum. Zaman geri alınamaz, sınırlı ve kısıtlılığı sebebiyle de en değerli varlığımız. Dolayısıyla lüks deneyimler ve ürünler, sadece maddi zenginlikle değil; zamanın kıymetini bilmek ve onu en iyi şekilde değerlendirmeyle ilgili bence. Sevdiklerimizle geçirilen kaliteli zamanlar, dostlarla yenilen keyifli yemekler ya da kişisel gelişim çalışmaları, iç huzura sahip olabilmek, güven dolu ilişkiler kurmak gibi bizi zenginleştiren anlar lükstür.  

Kadınların iş dünyasındaki değişim ve dönüşümünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kadının iş dünyasındaki yeri, ülkemizin toplumsal normları ve ekonomik süreçleri ile birlikte evrim geçiriyor. Geçmişte sadece erkeklerin liderlik rollerini üstlendiği iş hayatında, kadınlardaha geri planda ve düşük konumlarda yer alıyordu. Sadece erkekler ile eşleştirilmiş pozisyonlar veya iş kolları vardı. Neyse ki, ülkemizde artan fırsat eşitliği ile kadınların iş dünyasındaki rolü ve konumu her geçen gün güçleniyor. Kadın girişimcilerin sayısı artıyor. Etkili liderlik rollerinde yer alarak şirketlerin başarısına önemli katkılarda bulunuyorlar. Bu gelişimin, cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik perspektifinden iş dünyasının daha kapsayıcı ve adil olmasını sağladığına inanıyorum. 

Yoğun iş temponuzda sosyal yaşantınıza nasıl vakit ayırıyorsunuz?

Bir pazarlama profesyoneli olarak işimin bir parçası da organizasyon yapmak. Bu becerimi özel ve sosyal hayatımı organize etmekte kullanarak, planlı yaşamaya çalışıyorum. Böylece, daha çok şey yapabiliyorum. Çünkü sağlıklı bir bünye için iş hayatının, sosyal yaşam ile dengelenmesi gerektiğine inanıyorum. Her hafta başında, o haftayı en efektif şekilde planlayıp, sonrasında da gün gün uyguluyorum. İstanbul gibi bir hızlı akan bir metropolde bunu hayata geçirmek zor gibi gözükse de, bazı fedakarlıklar ile bunu başarmaya çalışıyorum. Bir de, spor yapmak hayatımın vazgeçilmezi. Bu alışkanlık hayatıma ciddi bir düzen ve disiplin katıyor. 

Hayatımda değiştirdim ve dönüştürdüm dediğiniz bir an oldu mu?

Yaşam bitmeyen bir değişim ve döngü. Ben bu dönüşümü tek bir an değil; farklı yerlere ve kültürlere seyahat ettiğim tüm anlarda yaşıyorum. Dünya üzerindeki milyarlarca hayat ve onların hayalleri… Herkes hem çok özel hem de çok sıradan. Hepimiz büyük bir bütünün bir önemli parçasıyız. Misafiriz. İşte bu farkındalık ile yaptığım her seyahatte farklı bir yönüm değişiyor, bakış açım dönüşüyor diyebilirim. 

Kadın olmak ve kadınların yoluna ışık olmak, sizin için ne ifade ediyor?

Bir sonsuzluk şelalesindeki bitmeyen düşünceler, duygular, heyecanlar, mutluluklar, acılar, en çok da üretkenlik, emek ve sevgi demek kadın. Ve yıllarca Anadolu’da anıldığı gibi bilgeliktir kadın. Bunun yanı birbirimize ışık olmak kadın dayanışmasını ve kardeşlik duygusunu ifade ediyor bana. Kadınların birbirlerini desteklemesi, birlikte çalışması ve birbirlerini güçlendirmesi, toplumsal dönüşümde de önemli bir yere sahip. Her birimizin şu hayatta ayrı bir becerisi, kendi ışığı var. Birlikte daha güzeliz, daha güçlüyüz.